otrdiena, 2009. gada 6. oktobris

Otraa nedeela..sitik gari vairs nerakstiishu((:

1okt LANGUAGE TEST

Sodien loti svariga diena,mums language tests. Labi,ka nepamodaamies trijos pa dienu!(: Bet visu tik un taa paspeejaam, jo tests 17:30. Laimiigi ieradaamies Bovisaa (jaa, neliela atkaape! Mees dziivojam cetraa, tieshi pie Politecnico di Milano fileaales Leonardo, bet dizains notiek Bovisaa, so katru dienu meerojam 40min ar metro un vlcienu uz skolu, tachu taa nav liela beeda, jo dziivot Bovisaa ir nepraats. Tas ir visai industriaals rajons un visi paartiji utt notiek Milaanas cetraa) allora, ierodamies Bovisaa nosmeejushaas nejeegaa par Ruutas vakardienas piedziivojumiem.. Vinja nedaudz aizsnaudaas uz ritena, balliishu nogurums, ziniet kaa un pa miegam meeginaaja uzlekt uz apmaliites kas nebeidzaas visai veiksmiigi – vinja atkal pavaartiijaas pa asfaltu..Labi ka traumas nebija un miegs bija visai veiksmigi aizdziits! Tacu es neizmirsiisu kaa vinja streipuloja pa tukshu celu un es domaaju „traka vai” kad vina metaas uzbrukumaa 25cm apmaliitei. Izraadas, vinja jau celoja pa sapnu valstibu(: bet tas bija vakar,sodien pa to nosmeejaamies ATKAL liidz asaraam. Divi kritieni vienaa nedeelaa. Videejo ritenju izraisito negadiijumu skaitu variet apreekinaat pashi.. =28ned x 2kritieni nedelaa,haha!((:
Skola nonacam negaiditi precizi,pat uzreiz atradam testa kaartoshanas vietu, kopa tur bija kaadi 200 studenti. Aa,starp citu Politecnico di Milano katru gadu pienem videeji 900 apmainjas studentus(!!!) tapec varat izteloties skolas grandiozumu. Testaa mees atradaamies visai nelegaalu motiivu vadiitas, proti, bija jaapiesakaas liidz 26sep un mums ne prata nenaca,ka 26ajaa to nevar izdariit taadeel sedejam,telojam neko nezinoshas butes. Uz pirmaas lapas,ko mums iedeva, lieliem burtiem bija rakstiits:” IF YOU HAVE NOT SIGNED UP ONLINE, PLEASE LEAVE THE ROOM. NOW. THANK YOU!” :D turpinam telot butes un pildam eksamenu. Ari promejot, kur visi parakstaas pie sava vaarda online check in graamataa mees turpinam paarstaaveet zivju dzimtu. Peec skolas, 4h nomodaa buushana muus bija tik loti nogurdinaajusi, ka devaamies maajaas un tur arii palikaam. Kuutri tika izdzerta kaada uudens glaaze un vakars pavadiits skaipaa. Taa arii bija shodienas mezoniigaa balliite! Buenanotte e sonji doro!

2okt FRIDAY=ALCATRAZ

Itaau birokraatija vienkaarshi saks!! Jus pat nevarat iedomaties cik loti. Sodiena bija oficiali pirma diena, kad man prieksa staveja italis, kam gribeju uzshaut. Taatad, seit ir nepiecieshams katram savs codice fiscale, ta ir kas lidzigs ka lv personas kods. Par cik viena diena, viena iestade var piedzimt simts Marco, tad katram vajag savu kodu lai vinus varetu atskirt. Lai ari mums teica ka codice fiscale ir paredzeets nodoklu maksaashanai, labi whatever. Man taadu vajag, lai tiktu pie studentu metro kartes, bankas konta un veel visadiem sadzives sikumiem, tatad sodien es jau TRESO reizi devos uz jauko, Itaalijas valdiibas radiito iestaadi, kur taadus izsniedz. Process elementaars, 2min un viss. Tacu manas ieprieksejas reizes vainagojas ar visa biroja (kas galvenokaart nodarbojas ar imigrantu atlaujaam u.c. aarpolitikas lietaam) izgliitoshanu par to, ka ir tada valsts Latvija uz shiis zemes un meginot vinus parliecinat ka LV ir Eiropas Savieniba (kamer kungs uz 45 gadiem ar taadu pasu leediju man apgalvo,ka meloju) visai jautr pasaakums,jaa. Pamodaas pat patriotisms un gribeejaas viniem kartee iebakstiit un sejaa pateikt KAUNS! Tacu taa kaa es nezinu, kaa tas ir itaaliski un vinji neviens iisti anglu valodu nezin, metu savas valsts popularizeeshanu pie malas. Tad nu luuk, shajaa TRESHAJAA, jaukajaa dienaa, TAS PATS kungs, man sejaa pasaka, ka vins negrib vairs straadaat un man shodien kodu nedos (atcerieties cik tas laiku aiznem!). Man seja nedaudz pietviikst, jo atpakal uz so iestaadi naakt 40min un kaveet savu laiku neveelos, bet fiziski iespaidot valsts darbiniekus nebutu isti pratigi, nomurminu idioti un dodos prom. Majas tiek atverts vins, ieiets interneta un dabuts ne gluzi ists, bet personiskai codice fiscale (tas nav datu baazee, bet es to varu izmantot,tas reize ir un nav oficials) jo ceturta reize es tiesam kadam varetu sadot tajaa slinku ofisaa. Turklat sodien man beidzot ir jadodas uz metro staciju un jastav 400 cilveku rinda lai uztaisitu studentu braukshanas karti un tam vajag to kodu. Ruta jau gaida tur, un kaa izraadaas (kaa seit vienmeer viss IZRAADAAS!) blakus bezgaligajai rindai ir mazs lodizns ar to pashu meerki, tacu neviens par to isti nezin, un darbu, kas butu japaveic 5h laika es izdaru 15min. Che fortunata!(: Diena galiigi kreizii, sajuuta ka visu dienu buutu ciinijusies ar itaalu birokraatijas cuusku, so gribam paciiniities ar itaalu alo puuki ari pie reizes un dodamies to pievaareet uz jau piemineeto klubu alcatraz. Tas atkal tiek dariits ar muusu dziivokla bieriem, vinu draugu draugiem un muusu erasmus tuvaakajiem biedriem. Vakars izveershas loti labs, muuzika ok, dejas iet valaa un tik tieshaam lieliski pavadiits vakars. Divi kritieni Ruutai jau buus gana, so atkal izmantojam riita autobusa pakalpojumus.. Un saprotam, ka ar steigu vajag SAVUS ricukus..Majas vel pariz reizes paklanos filmai un dodamies pie miega!

3okt FINALLY!!!SHOPPING!!

Sodiena bija ILGI GAIDIITAA DIENA! Iedomajies ka ir dzivot Milana pirmo nedelu un ne reizi nenopirkt NEKO jaunu prieksh sevis (paika,viini,laadeetaaji,kartes uttt neskaitaas).. tapec sodien mums bija tikai viens merkis – IEPIRKTIES! To do listee bija nopirkt, pirmkaart, riteni, kas mums diemzeelm neizdevaas, tacu lieliski izdevaas iespruust H&M uz kaadu stundu, pusotru.. Ruuta beidzot nopirka skrienamaas bikses un vakaros vairs nebiedees milaanieshus ar naktskreklu un visaadiem citaadiem briinumiem(: atbraucu majas TiK laimiga ka pat nevarat iedomaties, beidzot varehu balliitees nejusties kaa apkalpojoshais personaals :D maajaas bish sapuceejaamies un devaamies pie viena, nu jau laba, muusu drauga uz vinja jauno diivokli, kur tika taisiiti mohito un peecaak bija jaadodas uz Leonardo studentu pilseetinju uz vienu lielu parku, kur notiek maaciibu gada opening sveetki, tacu sogad, pateicoties ikgadeejaa grautinja izmeriem, pasakums tika aizliegts, visur bija policija un viss tas bija diezgan smiekligi. Beigas gan smiekli neneaca, jo policija naca pilna ekipejuma ar aizsargstikliem, kaskaam un stekiem, sabrauca pat businji ar apbrunjumu un likaas teju jau Riigas grautinji ies valaa. Studentu daudz, alkohols veel vairaak, policiju dusmas paari visam. Ruuta jau gribeeja nedaudz „atpuutinat acis” jo shodien taksh gara diena un zinot cik aatri vinja var atsleegties (atceraas atgadiijumu ar riteni,jaa..!) kopigi izlemam doties majas, jo nekada jautriba mums tur karot nav un stavet uz ielas bez dejaam un muuzikas.. not so fun either. Taa arii vakars beidzaas!

4okt ARKARTIGI INTERESANTA DIENA

Viens liels NEKAS, es pat nepametu majas sodien, sedeshana pie datora, lekciju planosana, skaips un citas tikpat interesantas lietas! Labi labi, skaips jau nav pelams;)
5okt PIRMA SKOLAS DIENA!!!

Lekcijas sakas 9os, pamodamies 12os..!(: nolemam braukt uz Bolognu peec riteniem (sho rakstu jau vilcienaa no turienes) jo tur tos var dabuut khmm..leetus,labi, ne tik legaalus, bet leetus. Un Milaanaa bez ritena nav ko dariit. Plaans uzcepts, viss ideali! Sarunajam naktsmajas pie musu drauga braala un vins arii mums paliidzees izkrukiit to ritenju lietu. Vins loti,loti,LOTI maz runaa angliski so tagad jaasaak runaat italiski for real. Vel majas sezot netisham uzduramies bileteem uz Ibizu pa 12EUR turp un atpakal, so hey ho, vel viena skolas nedela pagalam. Izlidojam pec kkur 10dienam.. Tur 30 gradi, skaista pludmale ar siltu udeni un pashi saprotiet, 12eur nav pat apdomaashanaas veerts! Taga atliks sarunaat dazus musu pazinas, kam tur ir majas.. Izbraucam no Milanas uz Bolognu pus7, stacija TIK skaista, eh.. taisni vai kaa harijaa poteraa kad uz cuukkaarpu jaabrauc,hehe..nee bet nopietni! Tiesaam, visi kas brauks ciemos, taa tik ir skaista vieta! 220km tiek pievaareeti 2,5h jaa nebraucam mees gluzi ar eurostaru, toties 40eur vieta jamaksaa tikai 10. Attaalums tikpat, cik liiidz Venecijai. Iedomajieties: „ Ko darit shodien?Aizbraukt uz Veneciju?!?” Man tas vel joprojam skiet NEREALI! Es nevaru pierast pie taa transporta centra, kas ir Milana! Bolognaa esam jau vakaraa, atkal tiek malkots viins, apstaigaata pileeta un pavadiits jauks vakars. Paplaapaajam ar Ruutu atkal, tiesaam nevareetu seit buut ar veel forsaku cilveku, mums loti labi saskan un iet loti jautri lai neteiktu vairak!(((: Aizkari tiek aizvilkti ap 4iem no rita, saldu dusu!

6okt I WANT TO RIDE MY BICYLE!!!!!

Riteni bija jamekle no rita, pamostamies 12os. Skaade,skaade taads ir tas vaards.. Ejam izluukos, un ticiet vai ne, bet mees esam LOTI LOTI LAIMIIGAS,JO... (Un tagad atkal neliela atkaape! Tris reizes gada Bolognaa notiek nenormaali interesanta ritenju izsole, kas popularizee legaalo ritenju ieguushanas veidu=pirkshanu lai apkarotu nelegaalo=zagshana un shiis izsoles veidotaaji savaac pamestus un vecus ritenjus un to daljas, lai kopaa liktu veselu, darbojoshos un interesantu riteni. Videejaa ritenja cena – 15eur. Mums teica, k taa izsole bijusi vakar un es veel nodomaaju deam, kavakar nebijam!) un miniet, kas notika SHODIEN?!?!?!(: Izsole gan galiigi kreizii, cilveeki te gatavojaas kaa u karnevaalu, jo puulis milziigs un katrs sev grib riteni, bet lai tevi tajaa masaa pamaniitu jaaizskataas diezgan ekscentriski. Kopaa bij kaadi 40 izsolaamie ritenni. Mees ar Ruutu staaveejaam ar diviem visai pieticiigiem plakaatinjiem un mazaam tauriiteem, kamer mums apkart lekaja sakrasots, puskails un visaadiem kostiimiem paarbgats puulis. Pie kaada 35 mees jau reali atmetaam ceriibas, bet viens mazs (salokaamaa tipa) ritenis ipelniijaas mazaaku soliitaaju uzmaniibu kameer es joprojaam leekaajot un sviistot aktiivi puutu tauriiti, taadeel laikam man to riteni nosoliija. Joks ir taads, ka te nedabuu tas, kursh sola vairaak,katram ritenim jau ir sava cena, ka jau teicu, videji 15-20eur un to dabuu tas, kas iekriit aciis izsoles vadiitaajam. Es jau biju tik apdullusi, ka man varetu ieot jebko, kam ir divi ritenji un es staigatu ar zvaigznitem acis..!(: Ritenis interesants, visai mazins, ar visai mazaam riepinjaam TOTIES IR!! Ruuta mistiskaa veidaa beigaa arii tika pie ritenja kuru kkaa bija sarunaajis muusu draugs un varu tikai mineet, tacu iisti legaals tas ritena ieguushanas veids nebija(: katraa zinjaa mums abaam nu ir RITENJI un tas ir pats galvenais! Tagad braucam majas no Bolognas un nakamaja pietura jakapj ara!Arrividerci!((;

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru