otrdiena, 2009. gada 6. oktobris

Pirma nedela..(: sanemies un PALASI!(((:

IZBRAUKHANAS TRAKUMS 24sep

Iepriekseja nakts pavadita gurkojoties pa istabu un spelejot tetri ar mantu ievietoshanu somas; gala rezultaats – viena mugursoma ar videjo svaru 18kg (atlausos atgadinat, ka max ir 8kg) un vienkarsi brutali saspaidits cemodans bez riteniem ar svaru 20kg. bonusaa visam maza rokassoma ar pasi,bileteem un kompi. Uz lidostu nokluvu ne paaraak labaa omaa un varbuut ka ta pat bija labaak,jo tad vieglaak aizbraukt,un tik tieshaam,tikko ka pacelamies uzreiz oma bija +10 ((:
Lidmashna viena no pirmajam reizem kad manu roku nesildiija dzins ar toniku un blakusseedeetaaji arii nebija nekaadi jautrie taadeelj jaasaka ka bija visai garlaiciigi,bet es paspeeju vinjus uzjautrinaat ar klanishanos un sava miega kunkstu skanjaam. Ielidohana gan bija hell yeah pilots galigi salaida deli un bridi kad nolaidamies lidmashina bija visai greizaa poziicijaa. Ja reiz es sho rakstu tad jau galigi bedigi tas viss nebeidzaas,bet stjuartes bij bish ieviidushas(:
Stunda autobusaa un biju jau centraa, kaa es ciinijos ar 40kg smagu bagaazu es negribu pat atcereeties,varu tikai piemineet ka nekam no taa visa nebija ritenji un loti daudzas reizes man arkartigi gribejas nozagt jebko,pat atnemt kadam skrituldeli lai tikai tiktu uz priekshu.
Cik jocigi,savas „majas” biju bijusi tikai divas reizes,bet ienacu kaa SAVAAS MAAJAAS!(: Mus feini sagaidiija,logikski ka vakarinas,viini un viss sekojoshais..tika nolemts doties uz klaubu ar nosaukumu „The Club” un uz flajeriem bija sauklis „all you see is real” un ar visu bija domaati d&g,chanel,gucci,dior un viss paareejais..lieki piebilst, ka musu pirmaja Milanas balleeshanaas reizee tu nespeej sagatavoties visam, kas tevi sagaida,bet to kas notika tur..visi tik glamuuriigi ka nu VAAKS! Ieeja 50eur,mums kaa studentiem-10. Labi ka iekshaa bija tumshh,savadak es ar savu bomaary look tur vareetu novaakt glaaziites,haha!!! Iztrakojaamies jau normaali,maajaas devaamies ar velosipeedu paliidziibu. Ekonomiskais reziims – divi uz viena baika,so nav nekads parsteigums ka mes ar Rutu nokritam 2m no ieejas durvm,lai ari ieprieksejie 5km gaja ka pa sviestu. Asfalts nolaizits,dodamies gulet!

25sep PIRMA ISTA DIENA!

Pamostos ar lielu FAIL uz kaajas. Labaa kaaja ir diezgan cietusi, divi milzu zilumi,celis nobraazts. Kaa tas gadiijaas? Ak,pareizi,elegantais maajupcels.
Aizvelkamies uz skolu,lai konstatetu,ka jagaida kur 200 cilv rindaa lai vispaar oficiaaali iecekotos muusu skolaa..pierakstamies uz 1d un piekaasham 10h rindaa staaveeshanu. Satiekam musu draugu no Vacijas-Giulio ar vinja draudzeni Rosu no Kanadas un dodamies iekarot pilsetu..Bezmerkigi klistam apkart,izdzeram pa loti dargam alinjam un taa arii taa diena paiet..Milano,Milano..ehh..! Logiski,ka ir 5dienas vakars (un es esmu viens..man pietrukst lala) so ejam balleeties for real. Par labu galamerki tiek atzits milzonigais klubs „Alcatraz”. Alejamies gan pie roka,gan popa, pinigs muzikalais arprats un smadzenes nedaudz izzuust(: vairs neriskejam sasist kada riteni so majas dodamies ar pirmo autobusu. Sodien traumu nav,mierigu sirdi laizamies miegaa..



26sep NEON DISCO

Arprats so rakstu nesen tadel jau vairs neatceros kas isti notika, atceros tikai ka vakara bijam uz viena draugu-drauga dzimshanas dienu loti jaukaa studijas dziivoklii galeejaa staavaa un bija visai forsi. Ilgi gan tur nepalikaam,devaamies uz pilniigi traku vietu,kko lidzigu andrejsalai,tikai cilveku masas x10. Ve velak devamies uz vel trakaku vietu,kura taa ari neiegajam jo ieradamies tur nakts vidu. Joks taads,ka taa ir „slepena” balliite,kas notiek reizi meenesii un nav zinaams kur. Ja vinai piesakies,tad vienu dienu tev atnaak sms ar tekstu „esi tur un tur,tikos” un tur ari tev pasaka kur bus sovakar balliite un varesi nopirkt bileti. Tas klapatas laikam palidz atlasit veiksmigu publiku, jo jauni cilveeki un ideaala stila sajuuta tur gaaja roku rokaa. Pats balliites noformeejums sagrauj visu – iekshaa pilniigi melna tuma un vienigais,kas izgaismo ir bezgaliigi daudz neona rokaspraadzu un visadu citadu neona brinumu kas tiek metati pa gaisu..Majupcels graujoshh,Ruta sagurst un pie kanala stunda tiek pavadita vinai atpusoties un man baudot pilsetas ritmu viina pavadiba. Nepaiet ne stunda,divas kad esam majas un nekas kardinoshaks par gultu vienkarsi neskiet izgudrots,tas ari ir vienigais kas mus ieinterese un vakars beidzas.

27sep ISTABA

Arkartigi TIIRIIGA diena! Sodien pirmo dienu esam VIENAS musu istaba 4as coachseerferes un vecais istabas biedrs ir prom,so beidzot varam izkartot mantas un noberzt jocigo ekosisteemu no logiem. Kadas cetras stundas paiet kartojoties un berzot stabu, no pagulteem tiek izdziitas chuuskas, konststeejam ka ari musu balkonam tomer ir tikpat stiligas flizes ka kaiminiem. Noberzu vinas vel tirakas neka kaiminiem,tagad mums ir krutaks balkons,haha!(: Baigi labaa vieta kur sauloties un vakaros dzert viinu,btw. Bet tas gan parasti tiek dariits uz virtuve balkona jo ta ir hmm 5m garaaks un tur ir norm chill out spots..
Meginu izvairities,bet atzishos,shodien no majas neizgajam,jaa..

28sep ENROLLMENT

Logiski, ka pirma diena skola tiek kaveta, uz enrollment ierodamies ar 15min kaveeshanos,bet ir ok. Pilnigi oficiali tiekam pienemtas skolaa,ar visiem papiiriem,stampeliem utt.. Ko darijam pec tam,sorry,neatceros vairs. Tik daudz cilveku,notikumu un visa kaa,ka bez pierakstiem visu neatceros..

29sep MAN JAU APNIKA RAKSTIIT

Forsa diena, vakara bijam uz draugu togu paartiju, visi tikai palagos ar grieku kurpeem,jaa, taam kas pusei naacijas besii un ar kuraam seit apkaart skraida modeles. Jaa, btw pec taa vinjas var paziit – skrienoshas gaarkaajes,mape padusee, liels krekls un grieku kurpes. Parsvara izskataas uz 15 gadiem. Man jau vinas liela dala skiet smukas, seit nenormali daudziem vinjas jau apnikushas. Man liekas exotic(: Tiek dzerti grieku likieri,eesti grieku eedieni utt..loti laba ideja balliitei btw! Visi peec totaaliem imperatoriem izskataas((:



30sep CRAZY DAY

Sodien mum bija welcome day skolaa..kaa jums skiet,cik mees nokaveejaaam? Jaa,visu oficiaalo dalu..hehe! Kaadeel neatceros, bet gan jau bija kas svariigs..mhm. Pec musu arkartigi izglitojoshas skolas dienas devamies skolu iepaziit ar vieteejiem studentiem.
Un seit man gribas rakstiit #%^&*^&$%$##$%^&%$#!!!!!! Jus nevarat iedomaties, cik lieliska ir Politecnico di Milano. Neko tadu es sava muza nebiju skola redzejusi un vienu varu pateikt,ka tagad es saprotu,kadel Milana dzimst lieliski dizaineri,modes makslinieki,fotografi un rezisori. Te vienkarsi VISS IR!!! Iedomajieties,skola ir DAUDZ darbniicas,kuraas mums notiks workshopi (praktiki vis mans maacibu laiks notik tur) un taas darbniicas.. Saakaam mees ar WOODLAB,kur ir VISI iespejamie instrumenti, preses, zaagi, ripzaagi, sliipmahiinas un veel vesela kaudze iekaartu kuras veel es nemaaku izmantot. Tur pat ir sava bezmaksas kafejniica,kur atvilkt elpu un padomaat par dziivi kopumaa. Tad te veel ir taadas PAPERLAB, kur griez aaraa visus arhitektuurai un projekteeshani nepiecieshamos maketus, figuuras utt, tad veel bija taads PLASTICLAB ar veel svietainaaku apriikojumu un paari visam staav VIDEOLAB un FOTOLAB. Es biju tikai foto laboraa un tur bija vnk %^%&*^%$#$#%^&%^ ARPRATS!!! Milziga telpa,ar otro stavu visapkart tai, neskaitami stuuriishi kompoziiciju veidoshanai, viens MILZU spots lielaam idejaam, pilns ar kompjiem, telpaam kur nemties arii ar analogo bilzu attiistiishanu, melnaas istabas utt. Es pirmo reizi redzeju apgaismoshanas zibspuldzes (vai kaa vinjas) 2m diametraa. Tas ir kkaads aarpraats!! Tur pat pie griestiem braukaa vagons, ja gribi taisiit sesiju no augshas. Lieki piebilst, ka uz sho kursu es pieteios. Un pats labaakais ko vinji izmeta, ka „ja juus gribat, naaciet ar saviem aparaatiem,bet mum ir visi iespejamie modeli,izvele ir juu rokas” es vienkarsi esmu mema. Un kadas te ir biblioteekas!!! Ziniet to sajutu, kad ieejat „Valteraa un Rapaa” dizaina graamatu nodalaa..? Pareiziniet to ar 50 un tada te ir biblioteka dizainam. Lieki piebilst ka modes korpusaa iet valaa taads pats aarpraats un viniem ir zurnaalu biblieoteeka, kur var atrat manupraat VISUS jebkad izdotos modes un stila zurnaalus. Jaa,luuk taa ir skola. Es beidzot juutu,ka maacos for real, nevis tikai keksiisha peec. Seit tu stundaam urbies cauri visam kam biblioteekaas, studiju laikaa straadaa ar slaveniem skolotaajiem un taisi visu iespeejamo,straadaa un maacies apieties ar aparatuuraam, materiaaliem, uzzini visu kas bijis,visu ka jauns radiits un meklee savu celu. Es nezinu,kaa peec tam buus atgriezties RTU. Man ir loti zeel ka mums nav taada skola, un es no sirds ceru,ka reiz muusu mazais instituuts buus tikpat bagaatiigi apriikots, jo daudziem ir idejas, bet nav kur to realizeet, tacu seit tev maajaas var arii nebuut pilniigi nekas, skola tevi nodroshina, tikai maacies, generee idejas un iisteno taas. Es jutos taa kaa beerns candy store. Turklaat visas taas LAB var izmantot peec stundaam so es nedomaaju ka vispaar no skolas pirms cietsleegshanas aaraa iznaakshu((:
Tik lieliska diena paarvertas veel lieliskaakaa vakaraa un devaamies uz old fahion club,kas liidz shim ir bijusi lieliskaakaa vietaa kur bijaam. Ar ruutu jau reekinaajaamies kur ejam, so sapuceejaamies, lai justos labi un aizneemaamies ritenjus. Braucot uz balliti beidzot sajutu Milaanas garshu – nakts, ritenis, neskaitaami D&G vaikali, stiliigi cilveeki, aarkaartiigi iespaidiigas celtnes un tas pamatiigums kas sheit valda..lieliski ko lai veel saka!Mums kaa eramus studentiem ieeja atkal uz pusi leetaaka kaa mirstiigajiem un veel tiekam pie lieliska kokteila. Diidzeju darbs tieshaam lielisks, nekaadu kluumjiu,klusumu vai neveiklu remiksu. Vakars paskreeja lieliskos ritmos, klubs/kafee ir 50-50 iekshaa un aaraa, katraa savs diidzejs bet balliites vienaadi trakas. Satiekam erasmus draugus, vel nedaudz paballeejamies un dodamies izbraucienaa ar ritenjiem. 4iem uz 2iem riteniem nav iipashi eerti so dodamies majas. Lieliska diena, lielisks vakars! Buenanotte!

2 komentāri:

  1. ooo maii gaad, jāiet pēc aliņa, savādāk nav vērts ķerties klāt šitam mega postam :D

    AtbildētDzēst
  2. es te mazliet pasiekalojos par to tavu skolu..mēn. Elza

    AtbildētDzēst